dive-services

Technisch duiken

Het is misschien niet uw eerste gedachte, maar Bonaire heeft ook voor technische duikers veel te bieden!

De beste plek voor technisch duiken op Bonaire is onze duikoperatie Buddy Dive! Buddy Dive Tec is een rebreather-vriendelijke voorziening die een verscheidenheid aan technische duikcurssusen, inclusief Sidemount, Trimix en Advanced Nitrox, tot aan het instructeurniveau biedt. Bovendien hebben ze hun eigen gasmengstation voor al uw tecduikbenodigdheden, huur van uitgebreide uitrusting en veel meer.

Bent u nieuw in tecduiken en wilt u het eens proberen voor u zich in een cursus stort? Buddy Dive TeK biedt ook Discover Tec aan; een halve dag durende introductie tot technisch duiken.

underwater-photography

Onderwaterfotografie

Maar weinig bestemmingen bieden de fotografische kansen die u hier op Bonaire aantreft. Met ons ongelooflijke zicht, overvloedige visstand en gezond rifstelsel, zijn groothoekmogelijkheden van nature in overvloed aanwezig. Maar het is de gave van het dag-en-nacht zichtbare macro-leven dat ons werkelijk uniek maakt. Het is dan ook niet verassend dat bezoekers van het eiland, Bonaire regelmatig als een van de top 5 bestemmingen voor macro life destinations in Scuba Diving Magazine’s annual Readers Survey hebben uitgeroepen.

Het digitale fotocentrum op Buddy Dive Resort is uitstekend uitgerust om uw fotografische ervaring uitzonderlijk te maken. Naast de verhuur en verkoop van digitale camera-apparatuur, en coachingsessies voor fotografie, kunt u cursussen zoals PADI U/W photography/videographer specialties volgen.

coral-restoration

 Reef Renewal Foundation

De Reef Renewal Foundation Bonaire is er om de locale overheid en de lokale milieuactivisten te ondersteunen bij het behoud van de bestaande genetische diversiteit van staghorn- (hersthoorn) en elkhornkoraal, maar ook om een kwekerij en een herstelprogramma op te richten om de ondiepe riffen te herstellen, en om samen met de gemeenschap te werken aan het identificeren en terugdringen van de van land afkomstige factoren, zoals het ongecontroleerd terugstromen van stormwater en de slechte afhandeling van het riool- en afvalwater.

Word een Reef Renewal Diver en duik met een missie!

dpv underwater bonaire

 Diver Propulsion Vehicle

Wil je veel van het onderwatergebied van Bonaire in een korte tijd zien? Scoot door het water met een Diver Propulsion Vehicle. Of u nu vanaf de kant of vanaf een boot duikt, DPV’s bieden een sensationele manier om meer te zien en te genieten terwijl u het doet.

DPV’s zijn vooral handig tijdens wrakduiken, omdat ze je meer van het wrak laten rondleiden en je luchtverbruik verminderen.